Octavia - przegląd 15 tys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Jans
    Koledzy a ktos sie orientuje jaki jest limit km. jaki mozna zrobic zeby sie nie czepiali na przeglądzie .
    Czekam własnie na przegląd po 30 a mam juz 30 i 900 a jeszcze troche czasu bo dopiero na nastepny piątek jestem umówiony.
    teoretycznie tolerancja to 1000km, czyli od 29500 do 30500, wiadomo, ze mozna to przekroczyc, ja robilem przy 15800, ale moze warto sie tam dopytac, zeby po przekroczeniu magicznych 31000 nikt nie robil ci wstretow!
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nawet +/- 1000km od pelnych. Rok temu tak mialem i nie bylo zadnych problemow.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
        Nawet +/- 1000km od pelnych. Rok temu tak mialem i nie bylo zadnych problemow.
        tak tak, powiedzialem "teoretycznie"
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Mi w serwisie powiedzieli ze tolerancja wynosi 5 % czyli+-750km, poza tym przeglad BKD po 15000 to 110pln (moj olej reszta ich), po 30tys koszt to (o ile dobrze pamietam) 350 pln tyle tylko ze doszedl filtr powietrza, pylkowy i wycieraczki do przodu (olej moj)
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• jacq
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2004
            • 195

Moje doświadczenia przy przeglądach są pozytywne. Po wszystkim dostaje liste z wykonanymi czynnościami serwisowymi. A miły pan informuje o ew. usterkach sugerując ich usunięcie w serwisie. Co do limitu kilometrów taktyka jest taka: jeżeli jest wszystko OK to nie ma problemu kasa jest kasa i zawsze zostaje w ASO jeżeli wykryją usterkę to słyszysz, że przegląd nie w terminie. I tylko twoja persfazja może wpłynąć na problem.

pzdr
            OII ambientna sztuka

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

BKD pierwszy serwis po 15kkm zamknal sie w cenie okolo 380zl w tym olej, filtr powietrza i oleju, robocizna w ASO.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• pegieo
                Classic
                • 2006
                • 9

Zamieszczone przez greszczyn

pegieo : moim zdaniem przepłaciłeś . 530 pln , to zdecydowanie za dużo , za co ...... ? Jedna zasada , jedziesz na przegląd , materiały Twoje !
                Zastanawiam sie czy zasada "materialy moje" ma faktycznie sens. Juz nie raz spotkalem sie z tym, ze w ASO materialy niekoniecznie musza byc drogie. Droga za to jest robocizna.

Ale dzieki za uwagi. Po prostu trzeba wiecej uwagi poswiecic znalezieniu odpowiedniego ASO, albo w ogole je olac :roll:

Czy ktos z was zdecydowal sie olac gwarancje i ASO. Hmm, moze w ogolnym rozrachunku by sie oplacilo?
                OCTAVIA I 1.9 TDI

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez pegieo
                  Czy ktos z was zdecydowal sie olac gwarancje i ASO. Hmm, moze w ogolnym rozrachunku by sie oplacilo?
                  to by sie raczej na pewno oplacilo, ktos to kiedys wyliczal + prawdopodobienstwo ze cos powaznego sypnie sie przez te 2 lata.

ehhh, chcialbym dozyc czasow, kiedy nie trzeba bedzie tak sie pieprzyc i trzasc o oddawanie samochodu do warsztatu, wszystko jedno ASO czy nie, z tego co obserwuje to zaden z moich jakichs tam zagranicznych znajomkow w ogole nie rozumie tego problemu, ktory ciagle walkujemy :szeroki_usmiech
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

W moim przypadku warto bylo miec gwarancje, bo z xenonami cos sie stalo w kilka miesiecy po kupnie, potem padl przerywacz i byl koniec gwarancji. Generalnie przydalo sie przedluzenie gwarancji bo siadl wysprzeglik i na koniec zatarly sie kierownice w turbinie, ale to mozna bylo probowac reanimowac we wlasnym zakresie, a tak ASO wymienilo na nowa i spokoj :twisted:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• NICO
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 146

Zamieszczone przez Maicroft
                      W moim przypadku warto bylo miec gwarancje, bo z xenonami cos sie stalo w kilka miesiecy po kupnie, potem padl przerywacz i byl koniec gwarancji. Generalnie przydalo sie przedluzenie gwarancji bo siadl wysprzeglik i na koniec zatarly sie kierownice w turbinie, ale to mozna bylo probowac reanimowac we wlasnym zakresie, a tak ASO wymienilo na nowa i spokoj :twisted:
                      mam pytanko o ile mozna gwarancje przedłuzyc i ile to kosztuje .....
                      2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• zeb
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 415

też jestem ciekawy :twisted:
                        dajcie jakieś info w temacie!

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

BYla taka mozliwosc w przypadku OI, po pierwszym roku jak wykupowalo sie pakiet ubezpieczenia mozna bylo dokupic tzw ubezpieczenie gwarancyjne na 100kkm/2 lata wtedy rocznie wychodzilo to okolo 1000zl, a po przejsciach z poprzednim autem dmuchalismy na zimne
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Prezes52
                            RS
                            • 2012
                            • 6427
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam ostatnio byłem na przeglądzie mam co 30 tyś lub 2 lata wymienili olej filtr oleju, filtr kabinowy dolali płyn chłodniczy, odgrzybiali klimatyzację, plus pozostałe czynności serwisowe typu odkręcanie kół czyszczenie zaciskow itd w sumie zaplacilem 568 zł dodatkowo dostałem gwarancję mobilności na kolejne 2 lata serwis wykonywałem w Nowym Sączy w ATOREMO bo w Tarnowie za taki sam przegląd chcieli ok 800 zł

Mariusz
                            Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Marian 2
                              L&K
                              • 2007
                              • 1085
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AQY 2.0 MPI 115 KM

Od chwili kiedy skończyła się gwarancja (po jednym roku), a to już 14 lat, moja noga nie postała w żadnym serwisie. W czasie gwarancji byłem tylko raz, i powiedziałem sobie że nie będę płacić olbrzymich pieniędzy za to co mogę z powodzeniem zrobić sobie sam i może nawet lepiej niz serwis. Po co przepłacać za czynności które można zrobić we własnym zakresie, jak wymiana oleju, filtra kabinowego, czy klocków? Po zatym te czynności sprawiają poprostu przyjemność w ramach "pieszczenia" własnego samochodu. Liczenie na to że skorzysta się z 12 letniej gwarancji na perforację, to bajki dla naiwnych.
                              Rozumiem, że nie wszyscy tak mogą, bo niestety potrzebny jest garaż z kanałem (mam taki), lub chociaż dostęp do kanału.

Komentarz

Pracuję...